Lazer Epilasyon

İstenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak için en etkili yöntem lazer epilasyondur. Lazer epilasyon, 1997 yılında Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi FDA tarafından onaylanmış güvenli bir uygulamadır. Lazer epilasyon FDA onayı aldıktan sonra medikal estetik alanında yoğun olarak kullanılmaya başlandı. Günümüzde istenmeyen tüylerle mücadelede en çok tercih edilen yöntem lazer epilasyondur.

Lazer Epilasyon Nasıl Etki Eder?

Lazer epilasyon istenmeyen tüyleri gidermek için konsantre ışık demeti (lazer) kullanan tıbbi bir prosedürdür. Lazer epilasyon selektif fototermoliz prensibiyle etki eder.

Selektif Fototermoliz Prensibi: Lazer epilasyonda hedef klomofor melanin isimli renk pigmentidir. Melanin, selektif yani seçici olarak lazer ışınını absorbe eder. Absorbe edilen lazer ışını kıl kfolikülünde ısı enerjisine dönüşür. Bu ısı enerjisi sağlıklı dokulara ve hücrelere zarar vermeden hedeflenen kıl folikülünde hasar yaratır. Her seansta kıl folikülü bir miktar hasar görür ve ortalama 8 seans sonra bir daha kıl üretemeyecek şekilde hasara uğrar. Bu prensipten yola çıkarak lazer epilasyon lazer epilasyon, renk pigmenti melanin içermeyen beyaz kıllarda etkili olamaz.

Lazer epilasyonun etkisini iyi anlayabilmek için kıl döngüsü hakkında da bilgi sahibi olmak gerekir.

Kıl Döngüsü: Kıl uzama döngüsü üç evredir.

Anajen: Anajen evre kılların büyüme evresidir ve lazer epilasyon için hedef aşamadır.

Katajen: Kılın dinlenmeye geçiş evresidir. 1-2 hafta süren bu evrenin sonunda kıl büyümeyi durdurur.

Telojen: Kılın dinlenme evresidir, telojen evrede kıl kökten ayrılmıştır. Bu evreye denk gelen lazer epilasyon seanslarında kıllar hasar görse dahi kıl kökünde tahribat olmaz ve dolayısıyla lazer epilasyon etkili olmaz.

Kıl evreleri ve kıl döngüsü iyi anlaşıldığında lazer epilasyon seansları arasında neden 6-8 haftalık bir süreye ihtiyaç olduğu daha iyi anlaşılır.

Lazer Epilasyon Çeşitleri

Lazer epilasyon amacıyla üç lazer dalga boyu kullanılır. Hangi lazer dalga boyunun kullanılacağı cilt rengi ve kıl tipine bağlı olarak seçilir. Her lazer dalga boyu kılın farklı anatomik yapılarını hedefler. Her birinin hem avantajları hem de dezavantajları mevcuttur.

Alexandrite Lazer Epilasyon: Alexandrite Lazer 755 nm lazer dalga boyuna sahiptir. Yüksek melanin absorpsiyonuna sahiptir, cilt tipi I-IV arası lazer epilasyonda kullanılır. En çok açık tenli ve koyu kılları olan kişiler için uygundur. Koyu tenlerde ve bronz tende kullanımı uygun değildir. Bronz tende minimum 1 ay cilt renginin açılmasını beklemek gerekir. Ayva tüylerinde aktivasyon yapabilmesi dezavantajıdır.

Diode Lazer Epilasyon: Diode Lazer 810 nm dalga boyuna sahiptir. Orta seviyede melanin absorpsiyonu ile koyu ve bronz tenlerde de güvenlidir. Ayva tüylerinde aktivasyon yapmaz, ince kıllarda da etkilidir, tüm mevsimlerde uygulanabilir. Ağrılı olması dezavantajıdır.

Nd:YAG Lazer Epilasyon: 1064 nm dalga boyuna sahip Nd:YAG tüm cilt tipleri için uygundur. Yaz aylarında da uygulanabilir. Derine nüfus etme kabiliyetinden dolayı ağrılı olması dezavantajıdır.

Kısaca özetlediğimiz lazer epilasyon yöntemleri arasında daha geniş bir cilt ve kıl yapısında etkili olan Diode lazer tercih ediliyor.

Rahatlığın, Güven ve Konforun adresi LOCAL ESTETİK Müşteri Memnuniyetini ön planda tutan Güler Yüzüyle Kaliteli Hizmet Anlayışını benimsemiştir.

HİZMETLERİMİZ

Lazer Epilasyon

Kadın Lazer Epilasyon

Cilt Bakımı

Hydrafacial, Altın İğne

Bölgesel İncelme

İletişim Bilgileri

  +90 546 120 10 42
(10:00/19:30 bize ulaşabilirsiniz.)

 

 Valikonağı cad Hasan varol apt

107-E kat :1 daire :2 Nişantaşı , Şişli / İstanbul

 

Local Estetik